Savanović: Moja supruga se žrtvovala i došla zbog mene da radi u Banjaluku

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da nije bilo ničega nezakonitog prilikom zapošljavanja njegove supruge u Fondu za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Srpske.

Srna / 08. Juni 2017

 "Ne vidim ništa što bi bilo suprotno zakonskoj regulativi, jer je moja supruga žrtvovala svoj neodređeni status koji je imala u Opštinskom sudu u Mrkonjić Gradu za zapošljavanje na određeno vrijeme u ovom fondu", rekao je Srni Savanović, reagujući na optužbe koje je na njegov račun iznio narodni poslanik Adam Šukalo. 

 

Savanović tvrdi da u ovom slučaju nema nikakvog sukoba interesa, posebno jer taj fond nije u nadležnosti ministarstva kojim on rukovodi.

 

"Ne znam šta je motivisalo poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adama Šukala da to pitanje otvori, tim više što on nema kredibilitet u intelektualnom smislu da to govori, jer je on iz poznatih razloga došao na mjesto poslanika na ramenima DNS-a, a onda je otišao iz DNS-a na kompenzaciji, a zatim otišao u PDP", navodi Savanović. 

 

Prema njegovim riječima, postavlja se pitanje moralnog kredibiliteta Adama Šukala kao poslanika. 

 

"S druge strane, Šukalo se ne treba pozivati na Zakon o radu, jer je poznato da radnica koja radi kod njega u partiji nema uplaćene doprinose četiri do pet godina", dodao je Savanović. 

 

Ministar Savanović je rekao da je njegova supruga radila u Opštinskom sudu u Mrkonjić Gradu na neodređeno vrijeme sa radnim stažom od 38 godina. 

 

"S obzirom na posao koji ja radim i na putovanje na relaciji Banjaluka-Mrkonjić Grad, dogovorili smo se radi uvezivanja porodice i radi rješavanja same situacije u kojoj sam ja, da ona žrtvuje taj neodređeni status i da dođe na određeno u Fond za zaštitu životne sredine u Banjaluci", naveo je Savanović


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.