Šejla Grgić je nova članica Divanhane

Mi, Šejla i Vi - naša draga raja, u Ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi.“ navedeno je na službenom facebook profilu benda.

BUKA portal / 29. Oktobar 2018

Šejla Grgić je nova članica Divanhane

Šejlu Grgić bosanskohercegovača javnost, kao i regionalna, poznaje kao izvrsnu izvođačicu pop muzike, koja je svojim obradama svjetskih hitova dobila naziv „bosanska Adele“, ali je nerijetko bivala i angažovana na mnogobrojim projektima koji su uključivali izvođenje BH tradicionalne pjesme sevdalinke gdje se pokazala kao vrsna interpretatorica. Ovu 24-godišnju studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, apsolutnog sluhistu i djevojku izuzetnih vokalnih sposobnosti, ćemo ubuduće moći slušati kao vokalisticu popularnog sevdah benda Divanhana.
 
Nakon što su početkom septembra objavili da dugogodišnja saradnica Naida Čatić više nije članica benda, danas su sve poštovaoce njihovog rada obavijestili o početku nove saradnje:
 
„Sa velikim uzbuđenjem i zadovoljstvom vam predstavljamo našu novu članicu Šejlu Grgić.

Studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu.

Kreativca, sanjara i vizionara. Svjetlo nekih novih generacija koje će satkati svijet za nas.

Neko koga smo odavno željeli sresti.

Neko sa kime ćemo prigrliti neke nove melodije, započeti mnoge taktove, ispisati i tužne i sretne note, dotaći sevdah.

Sreli smo se nekada davno, na hodnicima Akademije, dok smo mi kao studenti sanjali o nekom novom sevdahu, kao Šejla danas. Sreli smo se opet, ljetos, i od tada smo se sretali svaki dan. Nekada u našem kreativnom kutku, nekada u studiju, nekada u pjesmi, a nekada u stihu. I tako smo odlučili nastaviti naše druženje.

Mi, Šejla i Vi - naša draga raja, u Ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi.“ navedeno je na službenom facebook profilu benda.
 
Divanhana će već u petak 3. novembra započeti svoju novu sevdah priču koncertom u Frankfurtu, dok će bosanskohercegovačka publika novu članicu benda moći upoznati 7. novembra na koncertu u Mostartu u dvorani „Herceg Stjepan Kosača“. Nakon toga bend nastavlja turneju u Danskoj, Sloveniji i Švedskoj.
 
Više informacija o aktivnostim Divanhane možete pronaći na službenoj stranici benda www.divanhana.ba.

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.