Šeranić: Prije 1. jula ne razmišljati o nastavku sportskih takmičenja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da prije 1. jula ne treba razmišljati o nastavku sportskih takmičenja.

BUKA portal / 29. Maj 2020

 

''Što se tiče tog pitanja mi smo dali jednu javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana da bi vezano za nastavak sportskih takmičenja - mi smo išli prema preporuci ministarstvu sporta - da bi trebalo razmišljati o početku nakon 1. jula. To je nešto što je stav generalno i ako govorimo o masovnim okupljanjima, to je opcija o kojoj smo razmišljali", izjavio je Šeranić za portal "Mondo.ba".

Prema njegovim riječima, o svemu je tražio mišljenja relevatnih ljudi iz oblasti sporta.

"Mi smo od ministartstva sporta i tražili da se i oni izjasne i da se vidi sa savezima, da li su oni spremni da uopšte završe sezonu, da li mogu da igraju? Preporuka svakako jeste i ostaje da to bude poslije 1. jula", dodao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Na pitanje da u tom slučaju Premijer liga BiH, ako počne tek u julu, nema mogućnosti da se završi zbog roka UEFA (3. avgust), Šeranić je odgovorio da on priča jedino u vezi javnog zdravstva i upitao "šta ukoliko se desi da se u nekom klubu pojavi virus korona?".

"Ja ne ulazim u organizaciju i ostale stvari. Govorim sa aspekta javnog zdravstva. Ako treba nešto drugo da se uradi i sačini, stav o tome će morati dati ministarstvo sporta. Nedavno ste imali slučaj da je u Bolonji zaraženo sedam igrača i šta sad? Šta ćemo ako krene neko profesionalno takmičenje u junu ili julu i desi se da imamo zarazu u nekom fudalskom klubu? Taj klub bi morao da prekine igrati utakmice na sedam ili 14 dana i da svi idu u karantin i šta ćemo onda? Opet će pitati javno zdravstvo šta sad da radimo? To su vrlo teške odluke", zaključio je Šeranić.

(Mondo.ba)


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.