Široki Brijeg ima 18 korona pozitivnih, zaraženi morali igrati protiv Sarajeva!

"U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica", saopštio je NK Široki Brijeg

BUKA portal / 20. Oktobar 2020

NK Široki Brijeg našao se u velikim problemima jer ima više zaraženih nego zdravih igrača. Široki je u ponedjeljak objavio da ima ukupno 18 pozitivnih igrača na koronavirus, a samo šest ih je zdravih. Podsjećamo, Široki Brijeg je prije dva dana igrao protiv Sarajeva i izgubio s 2:0, a u kadru je imao samo 13 igrača.

Široki je tražio odgodu te utakmice, no Nogometni savez BiH nije im htio odgoditi utakmicu pa je bilo prilično jasno da će Široki izgubiti od bh. šampion bez standarnih igrača i širine na klupi. Ispostavilo se da je dvoboju protiv Sarajeva igralo je čak šest zaraženih igrača, što znači da bi se koronavirus mogao proširiti i među igračima Sarajeva, a sve je to moglo proći bez posljedica da je Savez odgodio utakmicu. Široki je poslao priopćenje za javnost u kojem podsjeća da je tražio odgodu utakmice. ''Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak šest igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus.

Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.

NK Široki Brijeg trenutačno ima samo šest igrača iz seniorske momčadi na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Stoga ćemo službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon ''progledati'' – u interesu nogometa i zdravlja igrača. Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi...'', objavio je Široki Brijeg. 

Bljesak.info


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.