SMANJEN BROJ PUTNIKA: Evo koliko je Inspekcija RS izdala rješenja o izolaciji, karantinu i stavljanju pod zdravstveni nadzor

Na osnovu podataka o broju izdatih rješenja putnicima o stavljanju u izolaciju,karantin i pod zdravstveni nadzor prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prelaza na području Republike Srpske,u protekla tri dana značajno se smanjio broj putnik

BUKA portal / 26. Mart 2020

 

U ponedeljak 23. marta inspektori su izdali rješenja za 498 putnika, u utorak 24. marta taj broj smanjio se na 377, dok su u srijedu 25. marta izdata 232 rješenja za putnike. Najveći broj putnika ušao je preko graničnih prelaza Gradiška, Brod, Rača i Donja Gradina.

Od ponedeljka je u funkciji i šatorski karantin na lokaciji bivšeg carinskog terminala u Gradišci, gdje se upućuju putnici sa Graničnog prelaza Gradiška pod pratnjom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. 

Stavljen je u funkciju i objekat za karantin na graničnom prelazu Šamac, a kraju se privode i pripreme za početak funkcionisanja karantina u Brodu.

Mjere izrečene od strane republičkog inspektora podrazumjevaju stavljanje putnika u karantin u odgovarajuće šatorsko naselje ili čvrsti objekat u mjestu ulaska u Republiku Srpsku u trajanju koje odredi doktor medicine radi praćenja eventualne pojave simptoma zarazne bolesti izazvane korona virusom. 

Apelujemo na sve građane da ne kreću na put ukoliko zaista nemaju realne potrebe, jer će nadležni organi preduzimati restriktivne mjere u cilju sprečavanja unosa i širenja virusa korona u Republici Srpkoj.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.