Smart Health Challenge otvoren do 20. oktobra!

U saradnji sa Fondacijom Mozaik i Startup studijem, Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) organizuje Smart Health Challenge u okviru petog po redu Mediteranskog foruma.

BUKA portal / 07. Oktobar 2021

 

Smart Health Challenge otvoren je za studentice i studente svih mediteranskih zemalja, bez obzira na interese ili vještine. Zadatak učesnika izazova je da osmisle inovativna i pametna rješenja za određeni aspekt zdravstvenog sistema, koji bi mogao biti poboljšan ili unaprijeđen, ili zdravstvenog problema na globalnom nivou. Učesnici i učesnice osmišljavaju kompletan dizajn koncept određene ideje, bilo da se radi o usluzi, procesu ili koracima koji će voditi do rješenja problema, te biznis model kojim će demonstrirati dugoročnu opravdanost i potencijal projekta. Razmatrat će se individualne i timske aplikacije. 

Zahvaljujući Fondaciji Mozaik  i Startup studiju , za najbolje tri aplikacije bit će dodijeljene nagrade u vrijednosti od 3.000 KM za prvo, 2.000 KM za drugo i 1.000 KM za treće mjesto, a svi dobitnici će imati i profesionalnu podršku u daljnjem razvoju svoje ideje. 

 

 

 

Ukoliko imate zanimljivu ideju koju želite razraditi sami ili sa prijateljima, a želite podršku u dugoročnom razvoju svoje zamisli, kao i vrijedne nagrade za inovativnost, ovo je Challenge za vas! 

Poziv za aplikacije je otvoren do 20. oktobra. Prezentacija ideja i proglašenje pobjednika bit će održano drugog dana Foruma, 30. oktobra, na Univerzitetu SSST.  

Sve uslove i način prijave, kao i ostale detalje o Mediteranskom forumu možete preuzeti na stranici https://dubrovackirazgovori.org/eng, u dijelu Forum and Challenge Registration ili u zajednici za aktivizam i poduzetništvo lonac.pro 

 

Mediteranski forum će se održati 29. i 30. oktobra na Univerzitetu SSST u Sarajevu.

Forum ima za cilj pružiti jedinstvenu geopolitičku i znanstvenu platformu koja se bavi globalnim ekonomskim, političkim i znanstvenim pitanjima u kontekstu mediteranskog područja. Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST), zajedno s nekoliko univerziteta u regiji, glavni je pokretač i organizator ovog foruma.

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.