Snijeg prekrio Evropu: Lavina u Švicarskoj, u Njemačkoj ljudi spavaju u autima

Dijelovi Evrope zameteni snijegom u petak su napokon dočekali malo zatišje, ali su meteorolozi upozorili da se tokom vikenda očekuje još snijega.

BUKA portal / 11. Januar 2019

Foto: Ilustracija

 

Diljem Alpi snižena je razina opasnosti od lavina, ali nije u potpunosti uklonjena. Ekipe u Austriji počele su slati izviđačke letove na najviše pogođena područja.

Međutim, daleko od toga da nema problema, piše agencija dpa.

Otkazano je više letova iz zračnih luka u Münchenu i Frankfurtu. Glasnogovornik frankfurtskog aerodroma rekao je da je otprilike desetina letova - oko 120 - otkazana zbog loših vremenskih uvjeta. U Münchenu je otkazano oko 90 letova.

Njemački vozači spavaju u vozilima

Drugu noć zaredom njemački vozači morali su provesti u svojim vozilima zbog stanja na cestama, ovoga puta na autoputu A8 nedaleko od Chiemseea na jugu.

Volonteri su im dijelili hranu, piće i deke tijekom noći dok ceste nisu dovoljno očišćene za vožnju.

U Austriji je dio građana Innsbrucka upozoren da ostane kod kuće zbog opasnosti od lavina, priopćile su gradske vlasti. Mjerama opreza obuhvaćeno je tristotinjak ljudi koji žive na obroncima planine. 

U drugim dijelovima zemlje stručnjaci za lavine malo su smanjili razinu opasnosti u petak, ali je rizik i dalje velik u Alpama.

Evakuirani turisti u Švicarskoj

Turisti u Švicarskoj evakuirani su u petak nakon što se u četvrtak poslijepodne na planinskom prijelazu Schwaegalp na visini od oko 1300 m na hotel obrušila 300 metara široka lavina pri čemu je lakše ozlijeđeno troje ljudi.

Diljem cijele pogođene regije ima od 1,5 do 2,5 metra snijega na visini od 1500 metara i više, dok je na nižim područjima između 10 i 70 centimetara snijega.

Index


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.