Šprajc o Bandiću: Svima je nešto dao, a nikome ništa nije uzeo. Osim nekoliko milijardi kuna prireza, ali to se kod nas ne računa

Nama medijima je davao izjave kojima smo se nekad smijali, a nekad svisoka zgražali ali smo zapravo svaki puta puhali njemu u rog

BUKA portal / 02. Mart 2021

Uz mnoge dugove, Milan Bandić mnoge je i zadužio. Zapravo tome i najviše i duguje svu svoju popularnost i svoje izborne pobjede: znao je svima izaći u susret, svima pomoći, svima nešto riješiti. 

Nekome je u ulicu doveo asfalt, nekome rasvjetu, nekome je dao gradski prostor, nekome je dao stan, nekome je dao posao života, a mnogima je dao posao od kojeg se može živjeti.

Uglavnom, svima je nešto dao, a nikome ništa nije uzeo. Osim nekoliko milijardi kuna prireza iz proračuna, ali to se kod nas ionako ne računa. Nama medijima je davao izjave kojima smo se nekad smijali, a nekad svisoka zgražali, ali smo zapravo svaki puta puhali njemu u rog i u rog njegove narodne slave. 

Davao je Bandić svima pa i Andreju Plenkoviću. A njemu ja dao najviše što se u politici može dati - vlast. 

Pa se tako među stotinama poznatih i manje poznatih građana i Predsjednik Vlade danas našao u gradskom poglavarstvu na upisu u Knjigu žalosti.  

"Imao je veliku životnu energiju, imao je entuzijazam i ono što je ključno: radio je za Zagreb svaki dan", kazao je premijer Plenković.

"Vjerujemo i u zagrobni život i da će pečat njegovih djela biti trajno uklesan u naše pamćenje i generacija koje dolaze", rekao je Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

"Neponovljiv karakter, neponovljiv čovjek. Došao sam ostaviti svoj posljednji pozdrav i zahvaliti mu za sve što je napravio za mene kao zagrebačkog sportaša", kazao je boksač Filip Hrgović.

"Omogućio nama majkama, roditeljima da budemo uz svoju djecu i to nam je jako puno značilo i jako nam je teško što ga više nema", kazala je pak Ivana Gregurić iz Zagreba.

 

 

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.