“SRAMOTNA POSJETA” Mesić tvrdi da Čović u dogovoru s Dodikom razbija BiH

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarisao današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju dana Republike Srpske u Banjaluci.

BUKA portal / 09. Januar 2019

Sve što učini gospodin Dragan Čović mene više i ne iznenađuje, jer je on već davno u dogovoru s Miloradom Dodikom kako razbiti Bosnu i Hercegovinu, rekao je bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić, komentarišući današnje prisustvovanje lidera HDZ-a BiH obilježavanju dana Republike Srpske u Banjaluci.

Navodi kako Dodik ne taji da je protivnik BiH, već to javno manifestira, dok je Čović malo suzdržan kada se nalazi među onima koji žele opstanak BiH.

– Naime, Republika Srpska postoji tek nakon Dejtonskog sporazuma i ovaj datum nema nikakve veze s RS. A svako ko se uključuje u proslavu tog dana manifestira i svoje mišljenje o BiH – poručuje Mesić za Vijesti.ba.

On smatra kako je današnja posjeta Čovića Banjaluci sramota za sve one koji su bili angažovani na njegovom izboru za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

– Međutim, kada dođe među svoje istomišljenike, a to je stranka gospodina Dodika, onda je on tu sasvim iskren. Dakle, njegova iskrena politika je razbijanje BiH – dodaje Mesić.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.