Srednjoškolci će raditi testove za BOLJI ODABIR ZVANJA. Novi sistem, uključeni i PSIHOLOZI

Ministarstvo prosvjete i kulture će u saradnji sa Društvom psihologa RS raditi na pripremi testova profesionalne orijentacije s ciljem da se upis u srednje škole uskladi sa iskazanim interesovanjima učenika i potrebama privrede za određenim kadrom

BUKA portal / 11. Februar 2019

Blic

 

 

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku ministra prosvjete i kulture RS Natalije Trivić sa predsjednikom Društva psihologa RS Dijanom Đurić, predsjednikom Upravnog odbora Sanjom Radetić-Lovrić i predsjednikom Nadzornog odbora ovog društva Olgom Lolom Ninković.

 

Razgovarano je i o mjerama za spriječavanje vršnjačkog nasilja i istaknuto da se u školama mora izgraditi nulta stopa tolerancije na nasilje.

 

– Sva djeca se moraju osjećati bezbjedno u školama i neće biti tolerisan bilo kakav vid nasilja ni nad jednim djetetom – poručila je Trivić.

Na sastanku je ukazano i na neophodnost stalnog usavršavanja stručnih saradnika škole s ciljem da budu osposobljeni da pruže stručnu pomoć i adekvatno odgovore na sve izazove s kojima se suočavaju učenici u školama.

Preuzeto sa Srpskainfo.com


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.