Šta je dogovoreno na sastanku PDP-a i SDS-a

Završen je sastanak u Banjaluci

BUKA portal / 24. Februar 2020

Foto: BUKA

Predsjednici političkih partija SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović, komentarišući zakazivanje posebne sjednice o dolasku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u BiH i povlačenja prava na nacionalni interes, kažu da to nije politički mudra odluka i da se sve dešava neozbiljno.

"Ko ne želi biti s Đukanovićem, ne mora biti na tom sastanku. Ima mnogo načina da se iskaže nezadovoljstvo, a ovo je najgori način i jedna velika greška. Ove stvari je trebalo rješavati na drugačiji način i stav prema o tome Đukanoviću što radi u Crnoj Gori manifestovati na drugi način. Mislim da je loše kako srpski član Predsjedništva BiH rješava ovakve stvari", poručio je Mirko Šarović.

 

 

 

 "Vjerujem da ćemo brzo napredovati i da ćemo se opet sastati. Vjerujemo da je ovo poslednja uspješna godina vlasti i da se bliži kraj ovom režimu. Početak preokreta u Srpskoj i BiH", kazao je Šarović. 

Istakao je da su definisali lokalne zajednice gdje je potrebno da pruže više napora.

Šarović ističe da je pravi trenutak da otpočnu razgovore.

"Naš dogovor biće formalizovan u okviru sporazuma, da ostvarimo svoje ciljeve koji bi trebali da učine boljom Republiku Srpsku", istakao je.

Na sastanku je odlučeno da na lokalne izbore izađu zajedno PDP i SDS.

"Današnji sastanak je opredijeljenost da izađemo zajedno na izbore, da zajedno možemo pobijediti uprkos izbornim procedurama", kazao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Dodao je da su se vodili razgovori o svakoj sredini i lokalnoj zajednici.

Lider PDP-a je potvrdio Šarovićeve riječi o jasnom dogovoru da opredijeljenje opozicionih stranaka na čelu sa SDS-om i PDP-om bude jedan kandidat za načelnika i jedan kandidat za gradonačelnika u što većem broju lokalnih zajednica.

"Jedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke treba okupiti sve političke partije koje gledaju jednako na stanje u Banjoj Luci i RS-u. Znate da je Gradski odbor PDP-a kandidovao Draška Stanivukovića. Mladen Ivanić definitivno neće biti kandidat kako se špekuliše. Želimo da definišemo strategiju sa ciljem jednog kandidata SDS-a, PDP-a i šireg kruga političkih stranaka koji će podržati i okupiti cijelu opoziciju, ali i sve ljude koji žele promjene u lokalnim sredinama", istakao je Borenović.

 

 

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.