Šta je Slobodan Gavranović rekao o banjalučkim protestima?

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Slobodan Gavranović organizovao je druženje sa dvadesetak zadovoljnih i nekolicinom nezadovoljnih građana. Naime, na kaficu sa ovim gradonačelničkim kandidatom odazvali su se mahom uspješni Banjalučani, koji ga ni nisu imali šta pitati. Istine radi, Gavranović je saslušao probleme troje građana, koji su mu prišli.

BUKA / E.P / 10. Septembar 2012

Iskoristili smo priliku za druženje kako bismo postavili pitanje u vezi sa banjalučkim masovnim protestima u Banjaluci, koji su se dogodili 7.septembra. 

Podsjećamo, preko pet stotina Banjalučana protestovalo je u petak 7.9, kako bi se na sebi svojstven način obratili vlasti, koju predstavlja i Slobodan Gavranović kao aktuelni Predsjednik Skupštine Grada Banjaluka a povodm uzurpiranja Picinog parka. Događaj su zabilježili i regionalni mediji, poput HRT-a, međutim za javni servis RS to nije bio događaj.

Banjalučki "šetači" su prošetali do banjalučkog Trga Krajine, i Gospodske ulice, gdje im je kordon policije zabranio dalji prolaz prema Palati predsjednika RS Milorada Dodika. Trg Krajine bio je prepun policije a u svrhu obezbjeđenja  Tamburica fest-a, angažovana je i Specijalna policija.


Gavranović je danas rekao kako želi da čuje i glasove nezadovoljnih građana Banjaluke, pa smo ga upitali i šta misli o banjalučkim protestima.

 "Ništa neobično, svako ima pravo, i to je demokratsko pravo, da slobodno izrazi svoj stav", rekao je Slobodan Gavranović na pitanje reportera BUKE.

"Ono što ja ne mogu da prihvatim je da vi, protestvujući da riješite jedan problem, ako ga želite riješiti a ja zapravo ne razumijem koji se to problem želi riješiti. Shvatio sam na početku, ali sad zaista ne shvatam, ali dozvoljavamo, to je demokratija i nema nikakvih problema. Ali moramo imati osjećaja, bar ja tako mislim, ako je to motivisano ljubavlju da se u Banjaluci nešto promijeni, da imamo jedan bolji grad, ljepši, da ga očuvamo, da afirmišemo, ja to apsolutno prihvatam, ali je neprihvatljivo da mi jednu izložbu jednog Šuamovića tako da dočekamo. Jer ne možete vi svoj događaj da afirmišete a da potpuno zanemarite potrebu da Banjaluka ima jedan festival kakav je Tamburica fest, koji je održan. Ja mislim da to nije dobro, ništa ne zamjeram, to je pravo ljudi, ali ako volimo Banjaluku, ima načina, i mjesto gdje to možemo uraditi, jer ništa nećemo dobiti ako jedan značajan kulturni događaj koji afirmiše Banjaluku pokušamo da minimaliziramo tako što ćemo otežati njegovu realizaciju. Eto to je moj stav" rekao je gavranović za BUKU.

 

Šta o svemu mislite kada postoje dokumenti koji bacaju novo svjetlo na saradnju Telekoma Srpske i Mile Radišića. Da li to igra neku ulogu u Vašoj kampanji?

Mene uopšte ne zanima gdin Radišić niti ta dokumentacija, to je stvar Telekoma i investitora i njih možete pitati. Ja tu niti znam o čemu se tu radi, niti me interesuju.. To je stvar njihovog dogovora i aktivnosti koje će voditi, da li investitor ili neki drugi, da li Telekom ili neko deseti. Za grad Banjaluku je bitno da se prostor gradi po namjeni, u skladu sa postojećom dokumentacijom  

 

 

 Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.