Šta su poručili Dodik i Vučić iz Beograda?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će "voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da može da pomogne Republici Srpskoj, nikad ne dirajući u pravo Bosne i Hercegovine, da pomognemo našem narodu i u Crnoj Gori i na svakom mjestu

BUKA portal / 15. Septembar 2021

Foto Instagram

On je poručio da “samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana prijetili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, riječi koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da još jedan žig sramote stavili na čelo srpskom narodu i Srbiji”.

“Ne pada mi na pamet da vam se pravdam čak ni za vaše izmišljotine, niti da se izvinjavam za bilo šta, već ću svom snagom i dušom – voditi Srbiju da bude još jača”, rekao je Aleksandar Vučić.

On se zahvalio “srpskom narodu u Republici Srpskoj, našem narodu u Crnoj Gori i predstavnicima našeg naroda koji se ne stide da kažu da su Srbi u Crnoj Gori”.

“Hoću da kažem veliko hvala i našem mučeničkom narodu na Kosovu i Metohiji. Ali i veliko hvala svima onima koji nisu smjeli da istaknu svoju sprsku zastavu zbog prijetnji njihoviih režima u regionu, da im kažem hvala jer znam da su njihova srca večeras ovdje sa nama i da kucaju za svoj srpski narod”, naglasio je Vučić.

Na ceremoniji na Savskom trgu građanima se obratio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ponovio je ono što godinama priča. On je rekao da je ponosan na činjenicu da je RS donijela zajedno sa Srbijom Zakon o zaštiti ćirilice.

- Srbin ne može da živi bez slobode, i zato smo različiti od drugih, ako smo različiti. Mi nismo Bosanci, kako nas zovete ovdje, ja sam Srbin, pravislavac, govorim srpski, pišem ćirilicom Moja slava je Đurđevdan. Ništa me ne određuje sa tim Bosanac. Mi nismo bosanski Srbi, nego samo Srbi, kao što nisu hrvatski Srbi već samo Srbi, rekao je Milorad Dodik.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.