Stanić: Nepravilnosti prilikom opremanja bolnice "Srbija"

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodan Stanić izjavio je da je prilikom izgradnje i opremanja Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu mijenjana tenderska dokumentacija i da je prekršen Zakon o javnim nabavkama.

BUKA portal / 12. August 2019

 

Stanić je naveo da je u tenderskoj dokumentaciji prikazano da je za ovu bolnicu nabavljena elektrohirurška platforma, uređaj visokog kvaliteta po cijeni koja za tri uređaja sa dodacima iznosi 145.500 KM u okviru 54,5 miliona KM koliko je koštala izgradnja i opremanje ove zdravstvene ustanove, a da je isporučen turski aparat čija je cijena od 12.000 KM do 15.000 KM, nakon čega je cijenu od 54,5 miliona KM trebalo umanjiti za 100.000 KM.

"Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske je odgovorno kao ugovorni organ da sve iz ponude prenese u ugovor, a da nadzorom obezbijedi da se ugovor ispoštuje", rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On smatra da ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić nije odgovoran za ovu situaciju.

Stanić je naveo da je, u odnosu na tendersku dokumentaciju koja sadrži više hiljada stavki, našao više od 80 stavki opreme koje su promijenjene.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.