Stanivuković: "Bolje bi bilo da smo u pokretnoj bolnici, bar onaj šator za nešto da iskoristimo"

Pred početak sjednice NSRS.

BUKA / 20. Maj 2020

Pred početak sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu je Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, pitali smo narodnog poslanika Draška Stanivukovića da li je bilo potrebe za njegovim uvođenjem i kako se po njemu vlast ponašala tokom istog.

Prema njegovim riječima, tu je puno kontradiktornosti i nelogičnosti:

"Kada je uvedeno vanredno stanje, prosječan broj zaraženih je bio tri osobe, a danas kada su se po ocjeni vlasti stvorili uslovi za ukidanje vanrednog stanjataj broj iznosi 40-ak osoba dnevno. I stoga volio bih samo neka mi neko obajsni kojom logikom su vođeni i kako su za vrijeme te logike zatvorili sve od frizerskih i kozmetičkih salona, do svih drugih firmi i uništili ekonomiju. A sada imamo situaciju da je veći broj zaraženih, imamo situaciju da je zaraza ušla u UKCRS, a da se mjere popuštaju i ukida vanredno stanje. I kako to da se sada može održavati sjednica Skupštine, a dok je bilo troje zaraženih, sjednica se nije mogla održavati. Dakle, ovdje imamo jedan zbir nelogičnosti koju oni predstavljaju kao neku logiku kojom se rukovode."

Stanivuković je prokomentarisao i činjenicu de će sjednica biti održana u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske:

"Bolje bi bilo da smo u pokretnoj bolnici, bar onaj šator za nešto da iskoristimo, s obzirom da sam vidio kakvi su ovdje uslovi za rad, katastrofalni, svi ćemo trčati za jednu govornicu", rekao je on za BUKU.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.