Stanivuković poručio Đajiću: "Odustanite od garaže i nabavite aparate pa će onda i Banjaluka pomoći"

Vanredna sjednica Skupštine grada

BUKA / 05. Mart 2021

"Opasna je pojava kada čovjek vidi trn u tuđem oku, a ne vidi u svom balvan, tako da oni ljudi i lica koja danas diskutuju kako neke mjere treba da izgledaju, kako treba da se radi, a ono što je najgore danas javno traže sredstva  i pomoć od Grada Banjaluka, moglo bi se o tome nadugačko i naširoko razgovarati", poručio je na vanrednoj sjednici Skupštine grada, gradonačelnik i komandant Štaba, Draško Stanivuković. 

Dodao je i da ono što je danas čuo na sjednici nije mogao vjerovati: " Već više mjeseci je vidljivo neko prosjačenje prvo od institucija Srbije, pa sada su došli da prosijače od Banjaluke. Čovjek koji daje 35 miliona KM za garaže traži 100.000 KM pomoći Banjaluke. Pa to je strašno. Pa odustanite od garaže i nabavite aparate pa će onda i Banjaluka pomoći", poručio je Stanivuković direktoru UKCRS, Vladi Đajiću. 

Podsjetimo Đajić je danas, između ostalog, poručio Stanivukoviću da gradovi širom RS pomažu bolnicama koje zbog pandemije virusa korona imaju velike troškove: "Iako bolnica nije u nadležnosti gradova, navodim Doboj kao primjer koji je u toku prošle godine ovoj zdravstvenoj ustanovi pomogao sa milion KM. Troškovi UKC RS su ogromni i apelujem na Gradsku upravu da u budžetu nađe sredstva kako bi pomogla našoj ustanovi za kupovinu novih testova, lijekova i jednog pokretnog CT-a".


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.