Stanivuković prijavio gradonačelnika Banjaluke policiji

Gradska uprava najavila je za danas u 18 časova u OŠ „Borislav Stanković“ „Zbor građana“ sa gradonačelnikom Igorom Radojićićem, zbog čega je narodni poslanik Draško Stanivuković gradonačelnika prijavio policiji, javlja Srpskainfo

BUKA portal / 15. April 2019

Stanivuković tvrdi je Igora Radojičića prijavio PS Lazarevo i Centar, upravo zbog kršenja Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, jer u njemu jasno stoji da političko djelovanja nije dozvoljeno za vrijeme nastave.

Podsjećam da sam samo zato što sam bio gost na manifestaciji „Dani Petrićevca“ u OŠ „Miloš Crnjanski“ optužen za iskorištavanje djece u političke svrhe, a direktorka škole je zbog toga smijenjena” – objasnio je on.

Dodaje da će ovaj skup, ako ne bude odgođen, prijaviti i Ombudsmanu za djecu Republike Srpske . Ako ti propisi važe za mene, što je potpuno u redu, smatram da moraju da važe za sve.

I za gradonačelnika koji dobro zna pravila i ne bi smio sebi da dozvoli takav izlet. Kako on može da dobije dozvolu da drži skup, a da ja nemam dozvolu da posjetim školu i da im doniram klupe ili školski pribor?” – upitao je on.

Stanivuković naglašava da prema članu 14. Zakonu o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, u školi nije dozvoljeno političko organizovanje i djelovanje, kao ni korišćenje školskog prostora u te svrhe u vrijeme održavanja redovnih vaspitno-obrazovnih aktivnosti.

Oni su skup najavili u 18 časova, iako nastava traje do 18:40, tako da se jasno krši zakon, a ja ih pitam ko je to dozvolio? Zašto nisu sačekali tih 40 minuta?” – rekao je Stanivuković.

Stanivuković tvrdi da je najveći problem što zakoni i pravila ne važe isto za sve, te da su nadležne institucije dužne da reaguju ako se skup održi.

Podsjećamo da je direktorka OŠ „Miloš Crnjanski“ smijenjena zbog proslave „Dana Petrićavca“, koja je održana u ovoj školi, a iz resornog ministarstva medijima su tada odgovorili „da je Vesna Banjac povrijedila radne obaveze i dozvolila političko obraćanje u prostorijama škole“. Iz Gradske uprave nismo uspjeli dobiti komentar na Stanivukovićev potez.

 

Izvor Srpska info


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.