STIŽU PRVE INFORMACIJE O ŽRTVAMA AVIONESREĆE Među poginulima i Srbin koji je radio za UN, slovački političar potvrdio: 'Ostao sam bez žene i djece...'

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54) jedan je od 157 poginulih u avionu kompanije Ethiopian Airlines, koji se u nedjelju srušio neposredno nakon polijetanja s aerodroma u Adis Abebi, objavio je portal Blic.

BUKA portal / 10. Mart 2019

Vdovićeva sestra Ljiljana potvrdila je da je Đorđe, koji je bio zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim narodima, bio u avionu. Osim srpskog pasoša, imao je i službenu putnu ispravu UN-a, a trebao je putovati na poslovni sastanak u kenijski Nairobi.

- Teško je pronaći riječi utjehe za ljude koji su izgubili svoje najmilije. Molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Etiopije, prenesete iskrenu sućut građana Srbije - stoji u telegramu koji je srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić poslao kolegi iz Etiopije, ministru Worknehu Gebeyehuu.

BBC jeobjavio da su među poginulima i supruga te dvoje djece slovačkog političara Antona Hrnka. On je tu informaciju u međuvremenu potvrdio na Twitteru.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.