SUNCE, VRUĆINA, SPARINA: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice

Vrijeme do srijede...

Buka / 19. August 2018

Danas u Bosni i Hercegovini će veći dio dana preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslije podne lokalni ljuskovi su najizgledniji u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Ponovo su u poslijepodnevnim i večernjim satima mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 19 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prije podne će preovladavati sunčano sa malom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.