SUZE KOJE SU OBIŠLE SVIJET: Vahid Halilhodžić se rasplakao usred meča

Tuga...

BUKA portal / 31. Januar 2019

Nije sport samo rezultat. Daleko od toga. Sport je satkan od ljudi, njihovih emocija, talenata i izukrštanih životnih puteva. A kada se jedan takav put prekine, na šokantan način, onda emocije pokuljaju. Primjer nekadašnjeg reprezentativca SFRJ Vahida Halilhodžića, sada stratega FK Nant, dobar je primjer.

Prvenstvena utakmica koju su u srijedu odigrali Nant i Sent Etjen jedna je od najemotivnijih koji će ljubitelji fudbala vidjeti ove godine. Svakako je najtužnija, pošto je sve bilo podređeno nestalom Argentincu Emilijanu Sali.

Odlični napadač je umio da briljira u dresu “kanarinaca”, zbog čega ga je i Kardif prije desetak dana kupio za klupski rekord od 18 miliona evra. Međutim, Argentinac nije stigao da zaigra za Velšane koji se nadmeću u Premijer ligi – mali avion “Pajper” u kome je bio – nestao je sa radara dok je prelazio Lamanš. Sala nije pronađen. Od potrage obalske straže se poslije nekoliko dana odustalo, smatrajući da je nestanak ujedno i neminovna pogibija. Na red je došao i prvi Nantov meč od te tragedije.

Vahid Halilhodžić je sa klupe sve to posmatrao. Igrač koga je trenirao – sada je nestao. Pitanje je i da li će ikada biti odgonetnuto šta se tačno s letjelicom desilo. Ali, ona količina emocija s tribina, onaj iskreni aplauz rivala na terenu, a i samo sjećanje na sjajnog argentinca – bili su u jednom trenutku previše. Trener Nanta se rasplakao.

I, te suze su vrlo brzo obišle svijet. Samo Tviter-snimak sa sajta Nanta vidjelo je više od pet miliona ljudi, a nema sumnje, i mnogima od njih je oko zasuzilo zbog ovog emotivnog momenta na “La Bužuaru”.

 

 

 

Izvor


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.