SVE JE SPREMNO: U nedjelju peti Banjalučki polumaraton, očekuje se veliki broj trkača svih generacija!

Peti Banjalučki polumaraton, sportsko-rekreativna manifestacija, biće održan u nedjelju 12. maja.

Foto: BUKA

 

Pod sloganom "Ovo je i tvoj grad, tvoja trka", prema najavi organizatora - Trkačkog rekreativnog kluba Banjaluka, očekuje se 6.000 učesnika iz više od 30 zemalja.

Na rasporedu je pet trka: Banjalučki polumaraton 21,1 km, Mg Mivela Banjalučkih 10 km, Bambini maraton (subota, 11. maja), Telegroup štafetni polumaraton i Nektar Fan ran.

Polumaratonska i štafetna trka, kao i trka na 10 kilometara zakazana je za nedjelju sa početkom od 8.30 časova, a start je u Tržnićkoj ulici ispod Kastela.

Vremenski limit za sve tri trke je 3 sata.

U subotu će biti održana i trka za najmlađe sa početkom od 17 časova, takođe u ulici ispod tvrđave Kastel.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će prikljupljeni dio novca od uplata ići organizacijama civilnog gruštva koje se bave humanitarnim radom: Udruženju samohranih roditelja „Ponos“ i Udruženju građana „Zdravo da ste“.

Poseban dio organizacije ove manifestacije predstavlja organizacija saobraćaja za vrijeme trajanja polumaratona. Imajući s jedne strane u vidu, neophodnost izmjene režima odvijanja saobraćaja, a s druge strane ulogu saobraćaja i potrebe korisnika počevši od lokalnog stanovništva, preko tranzitnog putničkog i teretnog saobraćaja iz smjera Čelinca, poziciju i značaj mostova, izmjena režima odvijanja saobraćaja će biti svedena na najmanju moguću mjeru.

Naime, dana 11. i 12. maja predviđena je izmjena režima saobraćaja u vidu potpunih obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i prenamjeni jedne polovine kolovoza na način da se umjesto jednosmjernog odvija dvojsmerni saobraćaj. Više o izmjeni saobraćaja možete pročitati OVDJE.

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.