Svi pričaju o Srpkinji u Milvokiju: Irena Ivić spasila dijete na ulici

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ulicom

BUKA portal / 11. Januar 2019

Irena Ivić, vozač autobusa u Milvokiju, zaustavila je vozilo kojim je upravljala kada je videla bosonogo dijete kako samo luta ulicom, a o njoj sada piše CNN.

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ulicom. Dijete je bilo oskudno odjeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule, piše Nedeljnik

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema djetetu. Uzela ga je i unijela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dijete uvilo u nju i ugrijalo.

Ivićeva je s djetetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dijete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dijete samo u dvorištu.

Socijalne službe su dijete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

"Apsolutno obožavam djecu, nekada sam bila učiteljica i sam imam djecu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom djetetu", dodala je ona.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.