Svjetski dan knjige i autorskih prava

UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu Unesco, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učitelja i stručnjaka za komunikacije.

BUKA / 23. April 2021

 

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer je toga dana 1616. godine umro Miguel de Cervantes, a rodio se William Shakespeare, te se sama zamisao zasniva se na katalonskom običaju darivanja knjiga i ruža .

📚📖23. АПРИЛ - СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА📖📚 Унеско подсјећа колико је важно да се одвоји вријеме за самостално...

Posted by Народна и универзитетска библиотека Републике Српске on Friday, April 23, 2021

UN-ova organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu Unesco, obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava uz pomoć brojnih izdavača, knjižara, učitelja i stručnjaka za komunikacije. Unesco želi svakoga, a posebno mlade, potaknuti na čitanje te promicati izdavaštvo i zaštitu intelektualnog vlasništva putem zaštite autorskih prava. Odluka o obilježavanju Svjetskoga dana knjige i autorskih prava donesena je na Opštoj konferenciji Unesco-a održanoj u Parizu 1995. godine.

Unesco ima i druge programe vezane uz knjige i književnost. Godine 1948. organizacija je započela ambiciozan program s područja prevođenja, a jedan od glavnih dijelova toga programa jest Index Translationum, međunarodna bibliografija prevoda koja sadrži podatke iz više od stotinu zemalja i omogućuje uvid u sve opodatke o prevđenju nekoga djela.

Obilježavanje Svjetskog dana knjige u RS

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske obilježiće 23. april - Svjetski dan knjiga prigodnim programima i aktivnostima, te popustom od 50 na njihova izdanja.

 

 


 

 

Све је спремно за представљање Предшколске радилице у књижари у Бијељини. Искористите попуст 50% на сва наша издања који вриједи само данас на Свјетски дан књиге!

Posted by Zavod za udzbenike RS on Friday, April 23, 2021

 

 

Popusti su najavljeni i u knjižarama Kultura.

☀️ Sutra iskoristite lijepo vrijeme i sa porodicom, prijateljima, ili sami, prošetajte do naših knjižara - jer vas tamo...

Posted by Knjizara Kultura Banja Luka on Thursday, April 22, 2021

Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.