Tadić: Radojičić više ne zaslužuje nikakvo poštovanje

Potpredsjednik SDS Ognjen Tadić rekao je da je istup Igora Radojičića, predsjednika GO SNSD-a u Banjaluci, nekorektna, nepolitička i neljudska, koji svaku priliku koristi kako bi pokušao da zaustavi propadanje SNSD-a.

BN / 06. April 2014

 Na žalost, na jedan vrlo ružan način govorio je predsjednik GO SNSD-a o SDS, koji nije primjeren političkoj kulturi Republike Srpske, i kojim se niko ne bi trebao ponositi, makar bio i član SNSD-a“ naglasio je Tadić.

 

“Potpisivanje izjave sa Evropskom narodnom partijom, u čemu je juče učestvovala Srpska demokratska stranka, kao i optužbe u toj reakciji koje je rekao Igor Radojičić nisu ništa drugo nego izraz frustracija i rekao bih zavisti”, kazao je Tadić.

 

“SDS ima čvrstu, stabilnu, međunarodnu politiku i zato smo pozvani da razgovaramo i sarađujemo sa najvećom poltičkom grupacijom u Evropskj uniji, a to je Evropska narodna partija”, kazao je Radojičić, koji je i predsjednik gradske organizacije SDS u Banja Luci.

 

On je podsjetio da je SNSD prije par godina doslovno izbačen iz Socijalističke internacionale i to u vrijeme dok je Radojičić bio važan u tim odnosima sa Socijalističkom internacionalom, a kao što je poznato, na inicijativu Zlatka Lagumdžije.

„Evropska narodna stranka, u svom članstvu ima najvažnije evrospke partije, što uključuje partiju UNP u Francuskoj, SDU u Njemačkoj, partije iz Italije, Španije, Grčke, Mađarske i mnoge druge, koje su trenutno na vlasti u zemljama Evropske unije i koje imaju većinu u evropskom parlamentu“, istakao je Tadić.

 

Naglasio je da su upravo pomenute stranke prihvatile rješenja koja je SDS odavno promovisao, kao rješenja za BiH, a to je da se krupne teme potisnu u drugi plan a da se priđe rješavanju osnovnih životnih pitanja vezanih za socijalnu tržišnu privredu, za pravnu, a ne partijsku državu.

„Ono što radi SDS predstavlja potpuno čistu kampanju, nijedna laž, nijedna obmana, podmetanja, smicalice i konstrukcija, nisu dosšle iz redova SDS-a. Mi kampanju vodimo činjenicama, prijedlozima kako promjeniti, nažalost, veoma loše stanje u RS, i vodimo se promocijom ljudi koji žele da rješavaju probleme u RS, i kojima nije jedini cilj da se lično bogate, za razliku od članova SNSD-a,“ rekao je Ognjen Tadić.

 

On je dodao i to, da bi gospodin Radojičić prvo trebao da uđe u suštinu, i da postavi pitanje svojim stranačkim kolegama zbog čega su se ponašali tako kako su se ponašali proteklih osam godina i da pitanja o korupciji rasčisti u sopstvenim redovima, prije nego što sebi da za pravo da bilo kome drugo drži lekcije.

 

Govoreći o prljavoj kampanji, koju vodi SNSD,Tadić je istakao da su najprljaviji mediji koji su se pojavili u proteklom periodu upravo iz kuhinje SNSD-a, koje su na svojim stranicama pokazali da iznose samo i samo laži.

“To potvrđuje i činjenica, da se skoro i ne prodaju jer su i kod javnosti te novine izazvale samo negativne emocije.

 

Čak i novinari iz tih redakcija, potajno dolaze u SDS i izvinjavaju se, jer to nije izraz njihovog ličnog stava nego su prisiljeni kako bi zaradili neki dinar“, rekao je Tadić.

 

Naglasio je da je najprljavija optužba u ovom predizbornom periodu došla upravo od Igora Radojičića kada je optužio predstavnike SDS-a da su predložili izmjene Izbornog zakona u BiH, koje uključuju ukidanje entiteskog glasanja.

„Tolika sujeta postoji kod gospodina Radojičića, da on, ni za više od mjesec dana nakon što je dao tu izjavu, nema htrabrosti, rekao bih ni ljudsko dostojanstvo u potrebnoj mjeri, da se izvini SDS-u za takvu laž, i sve dok to ne uradi, on neće predstavljati za SDS osobu vrijednu bilo kakvog poštovanja,“ kazao je Tadić.

 

On je rekao da iz SDS-a nikada se neće čuti, ono što se čulo iz redova SNSD-a, kao npr. izjavu Milorada Dodika o genocidu u Srebrenici, ono u čemu je učestvovao Staša Košarac praveći Ustav BiH, zajedno sa Mirkom Pejanovićem i drugim ali i o optužbama koje su iznosili u kancelarijama OHR.

 

„Ovim putem, pozivam OHR, da sve razgovore u kancelariji OHR-a, iza zatvorenih vrata u objave! Pouzdano znam da su snimljeni, da su pravljeni zapisnici i da su zabilježeni, pa da znamo ko je kakav u Republici Srpskoj , a dajemo im poptunu slobodu da objave sve ono što je godpodin Bosić ili ja, ili bilo ko drugi iz SDS-a, pričao sa strancima“ naglasio je Tadić, dodajući da je entitetsko glasanje svetinja za SDS i za Srpsku, kao i za narod koji ovde živi.

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.