Tegeltija razgovarao sa ambasadorom SAD-a

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericom Nelsonom.

BUKA portal / 14. Januar 2020

Nakon sastanka, navedeno je da su predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje.

Ovom prilikom je predsjedavajući Tegeltija upoznao ambasadora Nelsona da su "prioriteti u radu novoformiranog Savjeta ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH".

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da će budžetom biti obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra, te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je nakon sastanka.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.