Teroristički napad u Tunisu: Mediji javljaju kako su većina žrtava Britanci i Nijemci

TERORISTI u Tunisu napali su dva hotela u Sousseu, jednom od najpopularnijih turističkih mjesta u zemlji. Navodno se pucalo i na plažama ispred hotela, a kako javljaju mediji, najmanje je 27 mrtvih.

Index.hr / 26. Juni 2015

TERORISTI u Tunisu napali su dva hotela u Sousseu, jednom od najpopularnijih turističkih mjesta u zemlji. Navodno se pucalo i na plažama ispred hotela, a kako javljaju mediji, najmanje je 27 mrtvih.

"Na hotelskoj plaži je došlo do pucnjave. Puca se već 20 minuta. Mi smo bili u bazenu kada smo čuli pucnjavi i vidjeli ljude kako jure. Pobjegli smo u sobu i zabarikadirali se. Ne znamo što se događa, nakon nekon vremena sve je utihnulo", napisao je jedan od britanskih turista na Twitteru.


15:25 Komercijalni let iz Bruxellesa na putu za Tunis vratio se u polaznu zračnu luku čim su čuli za napad.


15:15 Lokalni mediji javljaju kako su većina žrtava Britanci i Nijemci.

15:05 Britanski premijer David Cameron iz Bruxellesa je poručio kako će "Velika Britanija iskazati solidarnost u borbi protiv terorizma".

14:54 Ubijene su žrtve šest različitih nacionalnosti, javilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Tunisa.

14:43 Reporterka BBC-a javlja kako "situacija" u Soussi još traje

14:37 Reporter NBC-a Bill Neely napisao je na Twitteru da među mrtvima ima turista, pozivajući se na izjave iz Ministarstva unutarnjih poslova Tunisa.

14:32 Prema izjavi jednog policijskog službenika s mjesta događaja, jedan od napadača pronađen je mrtav na plaži ispred hotela.

14:30 Iz tuniškog Ministarstva unutarnjih poslova izjavili su kako je najmanje 27 mrtvih, prenosi SkyNews.

Grad Sus je popularna turistička destinacija i zapadni mediji javljaju da tamo ima mnogo turista iz Velike Britanije.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija sa napadnute plaže, na kojoj se vidi dvoje turista kako leže u pijesku, a pretpostavlja se da su oboje ubijeni. Takođe, objavljena je fotografija ubijenog napadača.

"Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo brzo shvatili šta se stvarno dešava. Na plaži je zavladala panika, moj sin je bio u vodi i supruga i ja smo vikali da izađe. Kada je dotrčao do nas, rekao je da je video da je neko pogođen", rekao je za Skaj jedan britanski turista.

Kako prenosi Raša tudej, očevici su izjavili da im je naređeno da se vrate u svoje sobe, jer je bilo dojavljeno da je postavljena bomba u hotelu.

Brojni turisti su se zabarikadirali u svojim sobama, policija je blokirala cijeli kompleks, a specijalne jedinice sa psima pretražuju oblast. Kako je naveo jedan turista, pucnjava je trajala 20-ak minuta.

U Susu je jedan od najpoznatijih turističkih kompleksa na severu Afrike u koji dolazi veliki broj turista iz Evrope.

Odgovornost za napad još uvek niko nije preuzeo.

Ovo je drugi teroristički napad u Tunisu ove godine kada su na meti bili turisti. U martu su dvojica napadača otvorili vatru u muzeju "Bardo" u tunskoj prestonici, pri čemu su pooginule 23 osobe, a među njima su bili turisti iz Španije, Poljske, Japana i Kolumbije.

 

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.