Tihomir Gligorić : I Dodik tražio da mu se “progleda kroz prste”

Komentarišući pisma upućena predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koja su ovih dana objelodanjena u medijima, a u kojima govori, pored ostalog i o zemljišnoj mafiji Srpske, bivši direktor Geodetske uprave Tihomir Gligorić kaže da ga je Dodik zato i smijenio sa te pozicije, a da su svi oni na koje ga je upozoravao, sada u Upravi zauzeli još bolje pozicije i nesmetano i suvereno vladaju.

BN / 11. Oktobar 2013

I sam Dodik je, kako tvrdi Gligorić, od njega tražio da mu se “progleda kroz prste.”

“Upozoravajući predsjednika Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika da u Srpskoj zaista postoji zemljišna mafija, strašan lobi, vjerovao sam da će se prvo u okviru SNSD-a stvoriti kritična masa za rješavanje ovog problema, a kasnije i unutar institucija Srpske, ali to se, nažalost nije desilo”, kaže bivši direktor Geodetske uprave RS dr Tihomir Gligorić.

On pojašnjava da se iza svega krije tzv “paralelizam”, odnosno, da u Srpskoj, potpomognuti Dodikom, vladaju “ljudi iz sjenke.”

Osim dva pisma koja su objelodanjena u javnosti, i u kojima decidno upućuje na postojanje zemljišne mafije, Gligorić kaže da postoje pisma upućena Dodiku za koje javnost ne zna.

Klasičan primjer žrtve zemljišne mafije u Srpskoj jeste banjalučka porodica Vulić, napomenuo je Tihomir Gligorić gostujući u emisiji “PULS” BN TV

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.