TKO TO TAMO HODA

Šta muškarčine* rade na gay paradi? Pa tuku i razbijaju sve redom - što i inače muškarčine rade na gay paradi.

Adel Homoraš / 06. Septembar 2019

printscreen

I stvarno, pogledajmo malo bolje i vidimo kako se muškarčine pripremaju i s nestrpljenjem očekuju nedelju, taj dan, gdje će konačno sve i bošnjačke i hrvatske i srpske muškarčine zajedno tući i razbijati, gdje će i hodže i popovi taj dan pozivati na borbu protiv bluda i nemorala, a već sutra primiti mito i zaposliti pola rodbine po vjerskim institucijama i gdje će se taj dan svim sredstvima pokušati stati u kraj šetnji, pardon, paradi od Vječne vatre do Trga Bosne i Hercegovine.

Zaboraviti će taj dan svi konstitutivni narodi u Bosni i Hercegovini da se treba međusobno mrziti. Taj dan će sva tri konstitutivna naroda u svojim ratnim uniformama koje čuvaju "za ne daj Bože, ako ponovo krene", i s beretkama, šajkačama i ustaškim kapama na glavama izaći na ulice i zajedničkim snagama udarati i tući sve redom, valjda, pokazujući svijetu, da je prošlost ostavljena u devedesetim, te da oni žele graditi budućnost ove zemlje i da im na tom putu jedino stoji ova nedjeljna gay** parada.

Zaboraviti će taj dan svi građani da se treba dizati protiv politike i političkih stranaka, protiv korupcije, nepotizma i kriminala, prije svega papirom i olovkom, svake druge, odnosno, svake četvrte godine, a zatim i građanskim buntom, a ne palijom protiv gay parade.

Zaboraviti će taj dan svi robovlasnički pijuni na robovlasnički i privatni sistem i na svoj rad od jutra do sutra, zaboraviti će oni da taj jedini slobodni dan u sedmici trebaju odvojiti za izlet u prirodi, a ne za gay paradu. Svakako ti isti pijuni su zaboravili da se trebaju dizati protiv svojih robovlasnika i sistema, a ne protiv gay parade.

Zaboraviti će taj dan sve navijačke grupe na boju dresa, pa će taj dan disati i udarati kao jedno, a već na sljedećem derbiju razbijati glave jedni drugima i na suprotnim stranama tribina skandirati fašističke pjesme i paliti zastave.

Zaboraviti će taj dan i veliki broj vjernika na svoje vjerske obaveze, pa će tako u nedelju umjesto u crkvu ili džamiju, otići na gay paradu s nadom kako će se zaustaviti taj razvrat i blud, a poslije, u prvu kafanu svratiti i ostati u njoj do sabaha. Svakako je i to u duhu naše tradicionalne porodice.

Zaboraviti će taj dan i dežurni pratioci za tastaturama da se nigdje još ovakva buna nije dizala, ni za odbjegle sinove koji usmrćuju nevinu djecu po ulicama, ni za studentske domove i ulice koje nose nazive po ratnim đeneralima, ni za mnoge škole širom zemlje koje imaju više krovova nego školovanog osoblja, ni za veliki broj djece s poteškoćama u razvoju koja nisu krenula u školu sa svojim vršnjacima, ni za sve muškarčine koji će danas zlostavljati svoju djecu i ženu, tj. živjeti u duhu naše tradicionalne porodice, a već sutra biti pravi primjer roditelja i muža, ni za sve muškarčine koji će tući i omalovažavati samo slabije i nemoćnije od sebe, nikad jače od sebe i koji nikad neće stati na stranu manjine, jer za takvu stvar treba imati ono što muškarčine nemaju - čisto srce i velika muda, ni za mnoge modre majke i žene, koje nemaju hrabrosti tražiti svoja prava ispred tradicionalnih normi koje su im postavljene i koje će taj dan biti sretne što njihovi muževi i sinovi odlaze tući nekog drugog, a ne njih. 

Zato nemojte zaboraviti da je taj 8. septembar prilika i za njih. I za nas.

Tog 8. septembra imamo priliku pokazati Europi svoje pravo lice.

Možemo podržati, a i ne moramo.

Možemo mijenjati, a i ne moramo.

Na nama je.

 

*Muškarčina u našem rječniku označava onu osobu koja je jaka i snažna samo u grupi, označava kukavicu koja će svoju snagu pokazivati samo nad slabijim, nad ženama, nad starijim i iznemoglim osobama, invalidima kao i nad svim onim nad kojim moć imaju. Muškarčina u našem rječniku može označavati i tatine sinčine kojim je dato da "ne rade ništa a imaju sve", kao i na sve humoriste koji će, valjda, pokazivajući svoj smisao za humor, na svako izgovoreno "osam", onoga koji je izgovorio pronosati na svom polnom organu, i to uglavnom muškarce i uglavnom ne u svoja četri zida.

** "Gej" je homoseksualna osoba bilo kojeg spola, mada se češće upotrebljava za muške homoseksualce. Riječ "gej" dolazi od engleske riječi "gay" što znači "sretan", "veseo", "radostan". Dok riječ "peder" označava uvrjedljiv i pogrdan naziv za "gej" muškarca.
 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.