Trump o optužbama za silovanje: Pod jedan, nije moj tip, pod dva, nije se desilo

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da kolumnistkinja koja ga je optužila da ju je devedesetih silovao u jednom njujorškom butiku "nije njegov tip".

BUKA portal / 25. Juni 2019

"Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo", rekao je Trump u intervjuu za list Hill.

Spisateljica E. Jean Carroll tvrdi da je prijateljski susret s Trumpom u butiku Bergdorf Gudman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je. Kako navodi, u "kolosalnoj borbi" ga je odgurnula i pobjegla.

Trump je za Hill rekao da Carroll "načisto laže" u optužbama koje je i ranije poricao. "Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je... užasno je da ljudi daju takve izjave", naveo je predsjednik SAD.

Navodi protiv Trumpa su iznijeti i u knjizi koja uskoro treba da izađe, a u kojoj Carroll, kolumnistkinja magazina Elle, govori o "odvratnim muškarcima" koje je sretala u životu.

Carroll je juče za CNN rekla da je "sretna što nije Trumpov tip".

Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od deset žena je optužilo Trumpa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao da te žene lažu.

Takođe, ovo nije prvi put da predsjednik SAD omalovažava žene koje ga optužuju.

Kada ga je 2016. nekadašnja novinarka optužila da ju je napao 2005. godine, Trump je odgovorio: "Ona laže! Pogledajte je, nema šanse".

Na optužbu druge žene da ju je početkom osamdesetih neprikladno dodirivao u avionu, predsjednik SAD je reagovao riječima da ona "ne bi bila njegov prvi izbor".

Preuzeto sa Beta/N1


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.