U Banjaluci pokrenuta Škola sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce"

Škola je besplatna...

BUKA/M.I.D. / 08. Juli 2019

 

Škola sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce" nedavno je pokrenuta u Banjaluci. Ova škola osnovana je sa ciljem da se redovne fizičke aktivnosti pruže licima sa poteškoćama u razvoju.

"Škola je od juna mjeseca počela sa radom i već broji preko 20 članova. Naša vizija je da sport zaista jeste za svakoga, a to ćemo i dokazati kroz zalaganje i napredak koji planiramo postići sa našim članovima. Važno je da napomenemo da su treninzi potpuno besplatni i da je nas cilj da prikupljamo sredstva iz drugih izvora", rekli su za BUKU iz ove školice.

Ovim putem pozivaju medije i institucije da se uključe i prepoznaju plemenitost ideje za koju se zalažu.

"Glavna motivacija i uspjeh bi nam bio odlazak na Specijalnu olimpijadu 2023.godine u Berlinu i nadamo se da ćemo to i ostvariti uz pomoć naših članova i svih dobrih ljudi", ističu.

Škola je otvorena za sva lica sa poteskoćama u razvoju i svi su dobrodošli. Treninzi se održavaju na Gradskom stadionu Borac.

Majka Svjetlana čiji je dječak član škole rekla je da njen sim ima 9.5 godina i da je sretna što je ovakva škola pokrenuta u našem gradu.

"Moj dječak ima autizam i svakako smo ga planirali upisati na neki sport, ali nismo imali gdje u Banjaluci. Ova školica pružila nam je tu šansu i zato sam kao roditelj jako srećna. Nadam se da će svi podržati rad ove školice", rekla je ona.

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.