U Banjaluci tokom ljeta više od 20 vjenčanja dnevno

U Banjaluci se u ljetnjim mjesecima, u toku jednog dana, obavi više od 20 vjenčanja pred gradskim matičarima - podaci su banjalučkog Odjeljenja za opštu upravu.

BUKA portal / 06. Juli 2019

 

Napominju da je dinamika zaključenja brakova najveća u ljetnjim mjesecima.

Kada je u pitanju prva polovina ove godine, pred gradskim matičarima zaključeno je 270 brakova, od kojih 233 u prostoru Muzeja savremene umjetnosti u Banjoj Luci. U mjesnim kancelarijama, u istom periodu, zaključeno je 129 brakova.

Iz Odjeljenja za opštu upravu navode da se mnogo veći broj vjenčanja pred gradskim matičarima obavlja u gradskoj sali za vjenčanja, nego u svadbenim salonima.

- O tome najbolje govori podatak da je u 2018. godini zaključeno ukupno 709 vjenčanja pred matičarima za uže područje grada, od čega je 607 obavljeno u prostoru Muzeja savremene umjetnosti – kažu u nadležnom odjeljenju i dodaju da je, u istom periodu, u mjesnim kancelarijama Grada Banje Luke zaključen 381 brak.

Gradska sala za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti je u potpunosti renovirana, nabavljen je novi namještaj i postavljena pozadina za vjenčanja s motivom grada.


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.