U Beogradu sastanak Dodika, Vučića i Orbana

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Srbiji sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srna.

Srna / 05. Oktobar 2019

Dominantna tema susreta trojice lidera bila je saradnja u regionu i dinamičniji razvoj bilateralnih odnosa Mađarske, Srbije i entiteta Republika Srpska. Poseban naglasak, kako saznaje Srna, stavljen je na mogućnost saradnje u izgradnji energetskih infrastrukturnuh objekata, ali i na to kako bi Republika Srpska i Srbija mogle iskrotistiti benefite i pomoć koje pruža Mađarska u okviru projekta "Susjedska pomoć".

Ta vrsta pomoći odnosi se posebno na razvoj farmerske proizvodnje u Srbiji i Republici Srpskoj koja bi bila stimuilisana i kroz nabavku mehanizacije po vrlo povoljnim uslovima. Razgovarano je o i formiranju srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u realnom serktoru u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dodik, Orban i Vučić razgovarali su i o evropskoj perspektivi ovog regiona, s naglaskom na činjenicu da Mađarska treba predložiti ime novog evropskog komesara za proširenje Evropske unije.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.