U Kijevu pucano na vozilo parlamentarca, ubijen njegov trogodišnji sin

GRAD POD OPSADOM

BUKA portal / 02. Decembar 2019

Za sada nepoznati napadači pucali su u glavnom gradu Ukrajine na automobil lokalnog parlamentarca Vyacheslava Soboleva, a kako prenose svjetski mediji, tom prilikom smrtno je stradao njegov trogodišnji sin.

Biznismen i zastupnik u skupštini Kijeva Vyacheslav Sobolev upravljao je automobilom u trenutku pucnjave koja se dogodila u centru Kijeva. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine još uvijek nije objavilo informacije o vlasniku automobila niti identitetu žrtve.

"Nakon što je ranjeno iz vatrenog oružja dijete je umrlo u automobilu hitne pomoći na putu do bolnice", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Sobolev je biznismen iz Donjecka, žarišta proruske pobune u Ukrajini, a u periodu od 2010. do 2011. godine bio je izvršni direktor ukrajinske državne energetske kompanije "Naftogasa".

On je policiji ispričao da se pucnjava dogodila kada je, tokom povratka kući iz jednog kijevskog restorana, zastao na semaforu. Mediji prenose da je Sobolev kazao kako je u tom trenutku začuo pucnjavu te da su s njim u automobili bili njegova supruga i trogodišnji sin Aleksander.

Britanski mediji podsjećaju da se na ulicama Kijeva dogodilo nekoliko ubistava poznatih ličnosti otkad je Rusija anektirala Krim.

Kijev se od sinoć nalazi pod opsadom s obzirom na to da policija provodi opsežnu akciju potrage za napadačima,m piše Klix.ba


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.