U londonske bolnice poslano 200 vojnika, nemaju dovoljno osoblja

Oko 200 pripadnika britanske vojske poslano je u londonske bolnice zbog nedostatka zdravstvenog osoblja, javlja Sky News.

BUKA portal / 07. Januar 2022

 

Naime, vojni bolničari pomagat će liječnicima i medicinskim sestrama uz sustava NHS-a (britanskog javnog zdravstva, op.a.) s njegom pacijenata, a ostatak vojnika pružat će pomoć u bolnicama kako bi popunili "rupe" nastale zbog manjka zdravstvenog osoblja.

Kraljevska škola za medicinske sestre (RCN) poručila je kako angažman vojske znači da britanska vlada više ne može nijekati da postoji kriza sa zdravstvenim osobljem u sustavu javnog zdravstva.

"Jednom kad se angažira vojska, gdje se još vlada može okrenuti?"

"Premijer i ostali više ne mogu olako odbacivati pitanja o mogućnostima NHS-ovog osoblja za pružanje zdravstvene njege. Jednom kad se angažira vojska, gdje se još vlada može okrenuti u pokušaju da "pregrmi" aktualni val?", zapitala se Patricia Marquis, direktorica RCN-a za Englesku

London je, podsjetimo, posebno teško pogođen valom omikrona, a britansko Ministarstvo obrane poručilo je da će 200 vojnika biti angažirano na period od tri tjedna.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.