"U meni je gnijev malih ljudi, koji uvek plaćaju": Bokser koji je pretukao policajca dobio 114 hiljada eura za pravnu zaštitu

Kristof Detinger dobio je veliku (i finansijsku) podršku građana Francuske nakon što su se snimci njegovog napada na policajce pojavili u javnosti

BUKA portal / 11. Januar 2019

Bivši francuski šampion u boksu koji je snimljen kako udara policajce u toku protesta žutih prsluka, dobio je više od sto hiljada evra javnih donacija, prenosi Gardijan.

Platforma preko koje se prikupljaju sredstva na internetu "Leetchi" primila je oko 114 hiljada evra za Kristofa Detingera, pre nego što je prikupljanje novca obustavljeno, nakon što su franucski političari izrazili negodovanje povodom prikupljanja sredstava.
Sredstva su, kako je naglašeno, unapred opredeljena za troškove pravne zaštite. 
Detinger se dobrovoljno predao policiji nakon što su u javnost izašli snimci njegovog sukoba sa policijom.
"Prokuvao sam. Istina je, loše sam reagovao", rekao je bokserski šampion Francuske iz 2007. i 2008. godine, objašnjavajući da je video represiju policije. 
"Izlazim na demonstracije zbog penzionera, zbog budućnosti moje dece, zbog samohranih žena, zbog svega za šta se borimo.
"U meni je gnev malih ljudi, koji uvek plaćaju", zaključio je Getinger.
Ministri francuske vlade istakli su da je pružanje finansijske i bilo kakve druge podrške čoveku koji je napao službeno lice, nešto slično saučesništvu.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.