Uhapšen Ognjen Vranješ, noć proveo u u zatvorenom centru za ilegalne imigrante

Nema kraja agoniji bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine Ognjena Vranješa. Anderlechtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u Charleroiju budući da nije imao važeću dozvolu boravka.

BUKA portal / 27. Mart 2019

Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Steenokkerzeeju.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlechtu.

Međutim, na povratku u Charleroi, bh. igrač je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritorij Belgije.

"Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlechta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to", napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlechtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Policija u Charleroiju je potpisala izjavu kako će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Steenokkerzeel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru Caricole.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.