Uhapšen sveštenik iz Višegrada zbog proizvodnje minsko-eksplozivnih sredstava?

Lice čiji su inicijali B.G. lišeno je slobode u okviru akcije kodnog naziva "Lotika" usmjerene na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem

Srna / 04. Juli 2019

"Lice je B.G. osuminjičeno je da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekpslozivnih sredstava iz člana 361/1 Krivičnog zakona Republike Srpske", rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije izvršeni pretresi na tri lokacije - dvije u Rogatici i jednoj u Višegradu.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja /MRUD/, više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona", naglasila je Miljanovićeva.

Prema njenim riječima, lice B.G. i dalje se nalazi na kriminalističkoj obradi, te će tokom dana biti sprovedeno u Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Višegrad.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Bojanu Glišiću, svešteniku u eparhiji u Višegradu.

Opeartivnu akciju kodnog naziva "Lotika" realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.