Uhapšen zbog prijetnji Larsu-Gunnaru Wigemarku i Gordani Tadić

Osumnjičeni Tuzlak se tereti da je na portalu Klix.ba "ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe"

BUKA portal / 16. Maj 2019

Tužilaštvo BiH je zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, provelo aktivnosti na lociranju, identificiranju i lišenju slobode osobe osumnjičene za ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenog djela.

- Nakon provedenih istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, u suradnji sa policijskim djelatnicima Državne agencije za istrage i zaštitu, na području Lipnice kod Tuzle, lociran je i lišen slobode osumnjičeni Ranko Petrović, rođen 1990. godine u Tuzli.

Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je upućivao ozbiljne prijetnje Specijalnom predstavniku EU u BiH Larsu-Gunnaru Wigemarku i glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH, Gordani Tadić, putem javnih komentara na vijesti objavljene na internet portalu www.klix.ba.

Osumnjičeni je ostavljao poruke i komentare, vidljive svim čitateljima i korisnicima, u kojima je iznosio ozbiljne prijetnje i pozivao na napad na navedene osobe.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela ugrožavanje osoba pod međunarodnopravnom zaštitom i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora i daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.