Ukradeni podaci o vakcini protiv kovida! Šta se dešava u Fajzeru

"Fajzer" tužio dugogodišnju zaposlenu zbog navodne krađe "velikog broja" poverljivih dokumenata, uključujući i one povezane sa vakcinom protiv korone.

BUKA portal / 25. Novembar 2021

U tužbi koja je podnesena u utorak u saveznom sudu u San Diegu, "Fajzer" je rekao da je reč o zaposlenoj Ćun Ksiao Li, koja je prekršila svoj ugovor o poverljivosti prenevši više od 12.000 datoteka, bez dozvole, na svoje lične račune i uređaje sa svog poslovnog lap-topa.

"Zbog velikog broja dokumenata koje je gospođa Li nezakonito prisvojila, 'Fajzer' tek treba da utvrdi obim poslovnih tajni i poverljivih informacija koje ona poseduje“, saopštila je kompanija.

Navodni ukradeni materijali uključuju "priručnik" od 24. septembra koji sadrži interne procene i preporuke o Fajzer-Bajontek vakcini protiv koronavirusa, zatim "Fajzerov" odnos sa nemačkim partnerom za vakcine, kao i prezentacije povezane s antitelima protiv raka.

Iz kompanije "Fajzer" je rečeno da je Li, koja je bila pomoćnica direktora za statistiku, u više navrata pokušavala da prikrije tragove onoga šta je uradula. Takođe se navodi, da je okrivljena ombanula "Fajzer" o tome što je uzela, kako je to uzela, kada i zašto je to učinila i gde se nalaze ukradeni podaci.

Navedeno je i da je Li u kompaniji radila 15 godina, ali da je skoro primila ponudu za novi posao u kompaniji "Ksenkor Inc.", kalifornijskoj kompaniji koja se fokusira na lečenje raka i autoimunih bolesti.

Iz "Fajzera" su naveli i da se njihova kompanija suočava s velikim problemom - da konkurenti pokušavaju da im preotmu zaposlene tokom cele ove godine.

B92


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.