Upravni odbor SC „Borik“ nije prihvatio inicijativu da dvorana ponese ime Marijana Beneša

Upravni odbor JU Sportski centar „Borik“ nije prihvatio inicijativu banjalučkih sportista, sportskih radnika i novinara da se trenutni naziv dvorane „Borik“, kao dijela SC „Borik“ preimenuje, te da dvorana ponese ime „Marijan Beneš“.

BUKA portal / 08. Novembar 2021

Kako su obrazložili – „Upravni odbor Ustanove je mišljenja da, iako saglasan sa inicijativom za promjenu naziva SD „Borik“ u SD „Marijan  Beneš“, ne postoji izvjesnost u pogledu broja lica (prvenstveno sportske javnosti) zainteresovanih za navedenu inicijativu“.

U mišljenju dostavljenom Gradskoj upravi, a koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora SC „Borik“ prof. dr Radenko Jotanović, navodi se da je poslije dostavljenog dopisa gradonačelnika Draška Stanivukovića u martu ove godine kojim izržava saglasnost da dvorana „Borik“ ubuduće bude dvorana „Marijan Beneš“, Upravni odbor Ustanove u aprilu održao sjednicu i donio odluku kojom je saglasan sa pomenutom inicijativom. Istovremeno, obavezao je rukovodstvo SC „Borik“ da formira Komisiju koja će da provede anketu kod korisnika Ustanove o tome da li su saglasni za promjenu naziva dvorane.

Na sjednici Upravnog odbora Ustanove u septembru ove godine, razmatrana je informacija o provedenoj anketi, te kako je navedeno u dopisu: „od 41 korisnika kojima je upućeno anketno pitanje, odgovor je dostavilo samo njih šest, od kojih dva podržavaju inicijativu, dva su protiv, jedan je uzdržan i jedan se izjasnio da nije kvalifikovan za davanje odgovora“.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković je još u martu ove godine održao sastanak sa predlagačima inicijative, direktorom SC „Borik“ i  kćerkom bokserske legende, Žanet Beneš od koje je dobio i punu podršku za realizaciju ove ideje. Inicijativa je postojala nekoliko godina i namjera je bila da naša najveća sportska dvorana ponese ime po čovjeku koji je mnogo učinio za Banju Luku, odnosno bio jedan od naših najboljih sportista svih vremena i koji je svojim rezultatima proslavio naš grad.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.