Utorak na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu: Na programu pozorišta iz Rijeke i Sankt Peterburga

Trećeg festivalskog dana publici će se predstaviti Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke predstavom ZAMRZNUTE PJESME koja je na programu u 12 časova na Velikoj sceni Dječijeg pozorišta RS.

BUKA portal / 08. Oktobar 2019

Foto: Zamrznute pjesme

 

Autor i reditelj predstave je Tamara Кučinović. Scenografija i lutke djelo su Alene Pavlović, a muziku potpisuju Ivana Đula i Luka Vrbanić. Uloge su povjerene Damiru Orliću, Petri Šarac, Andrei Špindel, Davidu Petroviću i Tilen Кožamelj.

Predstava „Zamrznute pjesme“ namijenjena je djeci od šest i više godina, a govori o rušenju jezičkih, vremenskih, prostornih razlika na atom prijateljstva i ljubavi, koji u svojoj suludoj jednostavnosti ruše i malo veće barijere od jezičkih, a to su one nastale od slomljenog srca i nepovjerenja. Ljubav i mašta jednog čudnovatog dječaka, osvojiće srce jedne djevojčice koja je mislila da više nikada neće usta raširiti u osmijeh, i da je nemoguće da ikada više ikome išta kaže, a kamoli zapjeva.

U večernjem terminu, od 19 časova, na Velikoj sceni Dječijeg pozorišta RS publiku očekuje predstava PALČICA u  izvođenju Pozorišta „Pas lutalica“ iz Sankt Peterburga. Ovu čuvenu Andersenovu bajku na scenu je postavila Alfija Abdulina dok je za scenografiju i lutke zaslužna Olga Presnjakova. Autor muzike je Sergej Ušakov, a u predstavi igraju Кozev Кonstantin, Galustianc Oksana, Cvetkova Ela, Bekanova Кristina i Osipenko Timofei.

Priča o djevojčici zvanoj Palčica rođenoj iz sjemena cvijeta izgleda kao nestvarni, fantastičan san. Putovanje glavnog lika kroz životne prepreke do svijeta vilenjaka, s jedne strane predstavlja filozofsku bajku, a sa druge strane mističnu priču inspirisanu gotskim romanima.

Ova priča o važnosti pronalaženja sopstvenog puta i pravljenja izbora uprkos svim strahovima i preprekama preporučuje se uzrastu od pet godina, ali i starijima.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.