Vanredna vijest: Neće biti posebne sjednice o slučaju Dragičević u NS RS

Iz NS RS

Buka / 28. August 2018

Reporter Buke javlja da neće biti posebne sjednice o slučaju Dragičević u NS RS.

Kolegijum Narodne skupštine RS odbio je da zakaže novu posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o slučaju Dragičević.

Sazivanje posebne sjednice zatražila su svojim potpisima 32 poslanika iz opozicije, ali je taj zahtjev odbijen glasovima vladajuće većine na skupštinskom kolegiju.

Poslanik Adam Šukalo, koji djeluje u Klubu PDP-a, rekao je da je “strašna i licemjerna namjera da se ne održi posebna sjednica parlamenta”.

"Nedeljko Čubrilović, zajedno s Miloradom Dodikom je danas prekršio ustav i skupštinski poslovnik. Ovo se ne smije dešavati u RS. Ovo je teror skupštinske većine", rekao je Šukalo navodeći da dosad nikada nije bio ovakav način odlučivanja o dnevnom redu i terminu održavanja sjednice.

Poslanici opozicije, SDS-a, PDP-a i NDP-a,su za sjednicu bili predložili jednu tačku: Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića”.

Porodica Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, dok je iz Okružnog javog tužilaštva Banja Luka ranije saopćeno da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena vjerovatnoće, da je taj banjalučki mladić ubijen, odnosno da je 18. marta, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Podsjetimo i da je Predsjednik parlamenta RS Nedeljko Čubrilović rekao prije par dana da građane interesuje istina u vezi sa “slučajem Dragićević”, ali da NS RS nije mjesto gdje se to može postići.

"Postoje Tužilaštvo, policija i ostale instutucije, koje su prije Narodne skupštine pozvane da rade na tom slučaju i da ga razriješe", naveo je Čubrilović.

 

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.