"Vanredno stanje ili pucamo k'o zvečka"

Član Kriznog štaba Srbije, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio za RTS da je medicinski dio Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svega.

BUKA portal / 02. Mart 2021

 

Prema njegovim riječima, ostale bi otvorene samo apoteka, prehrambene radnje i pumpe. Ističe i da vanredno stanje nema alternativu "inače ćemo pući k'o zvečka".

On je rekao i da rezultat jedino može dati potpuno sprečavanje kontakata.

"Ovakve mere koje su bile preko vikenda nisu ono što je medicinski deo Kriznog štaba tražio, daleko oštrije smo tražili, da sve bude zatvoreno osim prehrane, apoteka i pumpi, da bi se shvatila situacija, ne samo radi shvatanja veći radi toga da se prekine lanac transmisije", naglašava Kon.

Ističe da vanredno stanje nema alternativu.

"Medicinski deo Kriznog štba ne može ni na koji način drugačije da predlaže, svu težinu odgovornsti mora da preuzme čitavo društvo, medicinski deo jasno zna da je ovakva mera ekonomski udar, ali bez obzira na to, to je mera koja štiti živote, i to moramo otvoreno i javno da kažemo. Predlog je da mora da se zabrane nezaštićeni kontakti inače ćemo puknuti k'o zvečka i tek tada će biti jasno šta to znači kad pukne zdravstveni sistem", rekao je epidemiolog.

Ljudi moraju da shvate da ovo nije nikakva igra, naglašava Kon.

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.