Već tri godine jede sirovo meso pa čak i oči od ovce: Osjećam se bolje no ikad, pun sam energije

Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, Weston Rowe je u potpunosti prešao na sirovu prehranu.

BUKA portal / 08. Oktobar 2021


Weston Rowe (39) iz Omahe u Nebraski redovito jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga. Sve nabavlja s lokalnih farmi i kaže da ima puno više energije nego prije


Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, Weston Rowe je u potpunosti prešao na sirovu prehranu. Kaže kako mu je ova prehrana puno pomogla u podizanju energije.


Već tri godine redovito jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga, a sve to kupuje s lokalnih farmi.

- Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 posto svježeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan zbog takve prehrane. Više ne jedem prerađenu hranu i iskreno mi ni ne nedostaje. Meso i sirove mliječne proizvode dobivam od lokalnih dobavljača i prijatelja koji drže stoku, a ja u vrtu uzgajam vlastito voće - ispričao je Weston.


Na hranu troši oko 900 kuna tjedno. Njegov dan se obično sastoji od dva do tri obroka. 

- Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično za doručak imam tri ili četiri sirova jaja i komad voća. Ručak je obično moj najveći obrok u danu. Pojedem pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodajem i kuhani krumpir. Desert je sladoled napravljen od svježeg vrhnja, mlijeka, jaja i meda - kaže.


Omiljene namirnice su mu pileća jetra, govedina s maslacem i ovčji mozak. Na meniju mu se znaju naći i oči od ovce. Izbjegava dodavanje začina. Iako je prije tri godine počeo s ovakvom prehranom, oduvijek ga je zanimala i stalno se educirao o najboljim načinima za održavanje kondicije.


- Shvatio sam da se moja prehrana mora promijeniti kad sam počeo doživljavati zaista čudne simptome poput ekcema, magle i umora - rekao je.


Jedna od namirnica koja je posebno kontroverzna u njegovoj prehrani je sirova piletina, zbog potencijalnog rizika od trovanja salmonelom.


- To je vrlo kontroverzno, ali vjerujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje djeluju simbiotski s našim tijelima i služe svrsi. Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti - objasnio je.

Svoje prehrambene navike i fotografije onoga što jede dijeli na Instagramu i YouTubeu. Iako dobiva puno negativnih komentara, kaže kako ga prijatelji i obitelj podržavaju, piše Daily Mail.

24sata.hr


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.