Večeras je prva predsjednička debata Trump-Biden. Trump tražio da se Biden testira na drogu

Nakon višemjesečnog vrijeđanja preko društvenih mreža, u govorima i na konvencijama, Donald Trump i Joe Biden suočit će se oči u oči - ali poštujući epidemiološke mjere - u utorak na prvoj predsjedničkoj debati

Agencije / 29. Septembar 2020

Predsjednička utrka zadnjih je nekoliko mjeseci stabilna, a ankete pokazuju da Biden vodi. Debata će biti prilika da oba kadidata, demokrat Joe Biden (77) i republikanac Donald Trump (74), pokažu svoje mentalne vještine nakon višemjesečnih međusobnih napada.

Dvojica kandidata pripremala su se svaki na svoj način, Biden uz pomoć savjetnika, a predsjednik je gledao debate bivšeg potpredsjednika iz 2008. i 2012.

Debata će početi u 21 sat po lokalnom vremenu, odnosno u 3,00 ujutro po srednjoeuropskom vremenu, i trajat će 90 minuta.

Bit će održana u u Clevelandu, a moderirat će je Chris Wallace, voditelj "Fox News Sunday".

Predsjednik tvrdi da će Wallace, dugogodišnji novinar poznat kao nepristran i dobro pripremljen, ići na ruku Bidenu. Pitat će me teška pitanja, vidjet ćete", rekao je Trump prošli tjedan u intervjuu za radio Fox News.

"Bit će nepošteno, ne sumnjam u to. A kontrolirat će ga radikalna ljevica. Oni ga kontroliraju Trump je ponovno u nedjelju zatražio da se njegov protivnik na izborima testira na drogu prije debate u utorak.

"Zahtijevat ću da se uspavani Joe Biden testira na drogu prije ili poslije debate u utorak navečer. Naravno i ja ću pristati na to", tvitao je Trump.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.