Vedrana Rudan pitala Vučića da li će Hrvatska napasti Srbiju

PREDSJEDNIK Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić gostovao je sinoć u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink. Između ostalog, ponovno je pričao o odnosu s Hrvatskom

BUKA portal / 09. Decembar 2019

"Stvarno mislim da će u budućnosti Srbi i Hrvati morati biti zajedno, ne u istoj državi, ali da se zajednički suprotstavljaju različitim problemima koji će dolaziti izvana ako žele opstati", rekao je Vučić.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je također gostovala u emisiji, pitala ga je zašto se ne bi nakon 30 godina stavio "krst" na taj "odvratni rat" i zašto stalno izvlačimo leševe i ubijene roditelje.

Vučić je rekao da se to još ne može dogoditi.

"Hrvati obično od nas traže da se posipamo pepelom, da se ispričavamo i da se nikada ne sjetimo Jasenovca", odgovorio je Vučić i dodao:

"A ovdje govore samo o onome što bismo samo mi željeli čuti i to tako ide. Ako bi netko bio u stanju prestati s tim, mi bismo bili spremni reći: U redu je da prestanemo. Prihvaćam odmah prestati, samo da nam sutra ne kažu kako su u Domovinskom ratu Srbi agresori i ovakvi ili onakvi, ali oni neće prestati. U Hrvatskoj će reći da je to zalog za budućnost i da Srbija to mora priznati", pojasnio je Vučić.

Rudan je potom pitala Vučića zašto se kao predsjednik najveće zemlje na Balkanu više ne posveti miru i misli li zaista da postoji šansa da Hrvatska napadne Srbiju, odnosno - zašto se Srbija naoružava i tko je može napasti.

"Ne mislim da je to realno da Hrvatska napadne Srbiju, ne svakako u ovom trenutku, ne ni u budućnosti", rekao je Vučić i zapitao Rudan misli li da Srbija treba biti bez vojske.

Vučić je kazao da Srbija neće ući u NATO i ocijenio da se sada Srbiji zamjera sve više zbog njenog odnosa s Kinom i dodao da ga "EU pita zašto je doveo Kineze u Smederevo i Bor". Govoreći o posljednjim nabavkama Vojske Srbije, Vučić je naveo da Srbija stvara bržu i mobilniju vojsku.

"Zadovoljan sam što je vojska Srbije snažnija nego što je bila", rekao je Vučić.

 

 

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.