Velika policijska akcija u Tuzli: Uhapšeno 13 osoba, zaplijenjen heroin

U velikoj policijskoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantonajutros je na području Tuzle, Lukavca i Kalesije uhapšeno 13 osoba i zaplijenjena je veća količina droge heroin.

BUKA portal / 16. Maj 2019

foto Avaz

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a TK su nakon višemjesečnog rada jutros po naredbi Opštinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na 15 lokacija u Tuzli, Lukavcu i Kalesiji.

- Tom prilikom je 13 osoba lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Tokom višemjesečnog rada policije pronađena je veća količina heroina, a jutros tokom pretresa pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin - rekla je portparolka Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

U ovoj akciji pronađena je i određena količina mobilnih telefona, novca i drugi predmeti koji će poslužiti za dokazivanje počinjenja krivičnog djela.

Uhapšene osobe među kojima ima žena privedene su u prostorije MUP-a TK u Tuzli, a nakon kriminalističke obrade će biti predate Tužilaštvu TK.

Informacija o tome da li su sve uhapšene osobe djelovale u jednoj kriminalnoj grupi će biti poznate naknadno.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.