Vladajući koriste Twitter protiv grupe "Pravda za Davida"

Četrdesetog dana protesta "Pravda za Davida" u Banjaluci policija priznaje grešku. Zbog propusta u radu su smijenjeni komandir policijske stanice Lauš, njegov zamjenik te jedan inspektor, kratko su saopštili iz policije, ne precizirajući šta im se stavlja ne teret. Istovremeno bijes javnosti izazvao je tvit funkcionera SNSD-a Milana Tukića.

N1 / 05. Maj 2018

"U Banjaluci, na Trgu Krajine, otvoren Sanatorijum. Radno vrijeme svakim danom od 18:00 časova."
Tvitnuo je član Glavnog odbora SNSD-a Milan Tukić, te izazvao salvu osuda.

Za jedne je to bio "najbezobrazniji" tvit ikada, za druge "najbolesniji", dok je za treće ovo bio razlog da 'hakuju' Tukićev profil zbog nedostatka empatije.

Nekolicina vladajućih tviteraša, što sa ličnih, što sa lažnih profila, slala je otrovne strelice ka grupi "Pravda za Davida" danima.

Optuživali su ih za obojenu revoluciju, finansiranu Soroševim novcem i planiranu u jednoj ambasadi.

"E moj Davide, da ti je neko rekao da si Pravda, ne bi ti lunjao u tri, četiri po Banjaluci", stoji u objavi na Twitter profilu Rajka Vasića.

"Da li se zna koliko dolara i koliko eura žali za Davidom", još je jedan objava na Twitteru na koje u grupi kažu neće nasjedati.

"Ja sam od svojih roditelja naučila da mogu da ocijenim šta je dobro, šta je loše, dobro i zlo. Meni je žao što taj čovjek nije dobio tu lekciju od svojih roditelja. Drago mi je da pripadam ovom sanatorijumu od 157.000 ljudi, ne znam kojem bi on trebao da pripada", poručuje Mila Šarić, grupa "Pravda za Davida".

Stranka kojoj Tukić pripada nije se zvanično oglasila saopštenjem. Na Twiteru je portparol Rašo Kovačević napisao da SNSD ni na koji način ne podržava lični Tukićev stav, te da se od svih traži maksimalna odgovornost u ovom slučaju.

Entitetska premijerka Željka Cvijanović objasnila je da se ne pojavaljue na Trgu da situaciju ne bi politizovala, ali da institucije rade svoj posao. Ne kometariše, kaže, tuđa lična mišljenja i doživljaje stvari, na koje svako ima pravo.

"Zašto ja vama da komentarišem tvitove, ima bezbroj tvitova koji postoje, sad vi očekujete od predsjednika Vlade da komentariše tuđe tvitove", ističe Cvijanović.

Tvitove i stavove komentarisali su i osudili u Klubu novinara Banjaluka, tražeći sankcije za SNSD-ovog Milana Tukića i zbog verbalnog napada na novinare.

Za to vrijeme direktor policije Darko Ćulum je po nalogu ministra Dragana Lukača suspendovao tri policijska službenika koja su radila uviđaj kuće, koju je navodno opljačkao David Dragičevića. Prvo je to priznanje traljavo vođene istrage, za koju, uz zataškavanje, ali i ubistvo, roditelji Davida Dragičevića optužuju MUP RS-a.

Otac Davor i dalje tvrdi da je njegov sin brutalno pretučen i mučen, držan na nepoznatoj lokaciji te utopljen.

"Ja odlučujem koliko piramida ima nivoa, a ne VI Gospodo", napisao je.

Otac će i dalje tražiti nalodgodavce za smrt sina, a podršku mu pruža preko 157.000 osoba u grupi "Pravda za Davida". Dio od tih 150.000, njih više stotina, okuplja se svaku večer na Trgu Krajine tražeći pravdu za Davida.

 

N1

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.