Vlasnik hotela Vučko na Jahorini pogovorio nakon što su mu zapalili Audi. Od auta ostalo zgarište

Privatni preduzetnik Milomir Cicko Prović rekao je Srni da je uznemiren i zabrinut za svoju i sigurnosti porodice nakon što je u Palama zapaljen njegov automobil marke Audi A6.

Srna / 07. Oktobar 2019

"Ja i moja porodica smo uznemireni i zabrinuti za sigurnost, a ovo je jedan u nizu slučajeva paljevine automobila koji je zadesio jučer i mene. Bavim se privatnim biznisom od 1963. godine i ovako nešto slično nisam doživio", rekao je Prović.

On je zahvalio na podršci mnogobrojnim, kako je naveo, čestitim i poštenim građana i institucijama, kao i brzoj intervenciji pripadnicima Vatrogasne jedinice i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prović je osnivač i vlasnik Apart hotela "Vučko" na Jahorini, predsjednik SUBNOR-a Pale, te dobitnik nagrade općine za ovu godinu kao najbolji privrednik za dugogodišnji doprinos razvoju turizma.

Iz Policijske uprave jutros je saopćeno da je privatni automobil potpuno izgorio na Palama, a drugi, koji se nalazio u neposrednoj blizini, manje je oštećen u požaru.

Policijskoj stanici Pale jučer u 4.50 sati prijavljeno je da u ulici Ulići gori u privatnom vlasništvu.

Audi je potpuno izgorio, a na automobilu marke Golf 7 koji se nalazio u neposrednoj blizini, nastala su manja oštećenja od požara, navela je policija.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.