Vrhunski atletičari Srđan Samardžić i Davor Vidović istjerani sa Gradskog stadiona u Banja Luci dok su trenirali

Atletičari Srđan Samardžić i Davor Vidović,  istjerani  su sa Gradskog stadiona Banja Luka u toku  treninga

BUKA portal / 23. Juli 2019

Pogledajte video sa profila Srđana Samardžića, prvaka BiH u polumaratonu. Portir na stadionu se naguravao sa atletičarima i govorio im "marš napolje". 

 

“Nikad do sada nije bilo problema da treniramo zajedno. Ne razumijem zašto im smetaju atletičari koji trče na atletskoj stazi dok oni treniraju na travnatoj podlozi. To nema smisla, ne crpimo im energiju zato što trčimo krugove na stazi. Kako će igrati fudbal pred punim tribinama, hoće li im smetati navijači? Iz kluba su nam kazali da ne možemo trenirati kad su oni tamo. To je gradski višenamjenski stadion. Ne može fudbal biti važniji, na njemu ima atletska staza. Moraju nam omogućiti da normalno treniramo. Prije nekoliko mjeseci tu je dolazila Ivana Španović pa su fudbaleri prekinuli trening da se slikaju s njom. Sad im ipak smeta atletika”, rekao je Samardžić.

 

Povodom ove situacije oglasio se i FK Borac 

"Povodom objave Davora Vidovića, atletičara AK “Marathon” iz Brčkog na društvenoj mreži Facebook o “ demonstraciji sile zaštotara i rukovodioca fudbalskog kluba Borac…” , nad atletičarima koji trče na atletskoj stazi u vrijeme treninga prvog tima FK Borac, ističemo da su atletičari pomenutog kluba iz Brčkog obavješteni i zamoljeni da u vrijeme treninga prvog tima FK Borac ne izvode svoje treninge na Gradskom stadionu Banja Luka.

Svi atletičari pomenutog, kao i drugih klubova Banjaluke, stadion mogu koristiti za treninge u bilo kojem terminu osim u terminu treninga prvog tima.

Atletski klubovi Banjaluke stadion za treninge koriste besplatno, bez naknade i zakupnine, kao i kancelarije i prostorije kluba. Sve troškove održavanja, renoviranja kao i troškove struje i vode te ostalih komunalija u potpunosti snosi FK Borac Banja Luka, kome je Gradski stadion Banja Luka dodjeljen na korištenje od Grada Banja Luka.

FK Borac Banjaluka domaćinski se odnosi prema svim korisnicima stadiona, prvenstveno atletskim klubovima. 
Kako bi svi sportisti imali priliku stadion koristiti za postizanje dobrih rezultata, još jednom vas molimo da poštujete raspored treninga prvog tima FK Borac, te u skladu s njim zakažete svoje treninge."

Nadamo se da će ova nemila situacija da se riješi u korist sporta

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.